2 Ocak 2013 Çarşamba

Futbolun MATA'matiği..

Juan Mata, İspanya'nın altın jenaresyonunun alt yaş temsilcisi. 2006'da U-19 takımıyla bize karşı hat-trick yapan MATA'matikçi...

1988 doğumlu Juan Mata; üst düzey Valencia performansıyla göz doldurup Ada yolcusu olunca; büyüteç üzerine doğrutulur...

Oviedo ve Real Madrid alt yapı okullarının çalışkan öğrencisi; Valencia'nın altın çocuğu oluverir.  Bir çok başarılı La Liga maçları O'nu Real ve Barça'nın radarına tekrar sokar. Fakat aradan sıyrılan Chelsea olur ve "Ada Vapuruna" binen Mata; Premier Lig'in yolunu tutar...Vapur bileti yaklaşık 25 milyon euroya mal olur Abramovic için.



Fernando Torres'in Chelsea'de olması Mata için iyi bir motivasyonken; 10 numaranın da O'na verilmesi ayrı bir güç oldu. 4-3-3 ve 4-4-2 sistemlerinde orta sahanın her bölümünde oynar hali ve asistçi futbolu kısa zamanda Şampiyonlar Ligi'nde Mata ve Chelsea'yi en tepeye taşır 2012 mayısında. Özellikle kritik zamanda attığı goller ve matematiksel asistleri O'nu vazgeçilmez yaptı. Hala Chelsea'nin en etkili ofans adamı olarak yer alıyor ilk 11'de. 2012 Ekim ayında da Ada'nın en iyisi seçilmesi zaten her şeyin göstergesi. Karakteri de genç yaşta olgunlaşmıştır. Şöyle ki;  eski takımı Oviedo'nun batmasını önlemek için hisselerinden bolca satın almıştır tıpkı Cazorla ve Michu gibi.

Milli takım kariyerinin de parlak olması Mata'nın bir başka göze çarpan özelliği. Özellikle de ispanyolların altın çağına denk gelmesi O'nun bir avantajıydı. Pasa dayalı boğucu futbol tam da Mata'nın özelliklerinin parlaması içindi. İspanyol milli takımı ile bir çok zafere imza attı. Zaman zaman attığı sansasyonel çalım ve goller youtube'un sayfalarını süsledi. işte akılda kalanlardan en güzeli; Raul Albiol'ün affına sığınaraktan:

Bazı insanlar futbol için yaratılmıştır. Ama bazı insanlar için de futbol yaratılmıştır; Juan Mata...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder