26 Aralık 2012 Çarşamba

Böyle bir Deportivo tekrar gelir mi?

1999-2000 sezonuydu. İber Yarımadası'nda, daha Ağustos ayında  belliydi Mayıs ayında bir şeyler olacağı. Fırtına öncesi sessizlik vardı Deportivo La Coruna taraftarında...Özellikle de Javier İrureta'nın inanmışlığı belki de fitili ateşledi.


İspanyol futbolunun yeni bir değer çıkartma vakti gelmişti. Bu değerin 1999-2000 sezonunda efsanevi kadrosuyla Deportivo olacağı belki de bazılarına göre süpriz değildi. Asıl süpriz aslında Atletico Madrid ve Sevilla'nın 2.lige düşmeleri olacaktı kimilerine göre.

Takımda yıllardır oynayan emektarlar ve yeni trasnferlerle beraber büyük bir birliktelik yakalanacaktı. Kimler yoktu ki o kadroda? İşte bazı isimler; F.Conceiçao, Djalminha, Donato, Fran, Makaay, Naybet, Pauleta, Scaloni, Schurrer, Songo'o, Flores, Victor, Manuel Pablo, Jaime, Romero, Kouba, Jokanovic... O yıl efsane olmuştu bu ayaklar.


Takımın gol yükünü çeken Roy Makaay; Salva ve Hasselbaink'ten sonra gol krallığında 3. olacaktı. Roy Makaay kendine burada kanıtlayacak ve Avrupa liglerine yelken açacaktı. Kaleci Songo'o ise kalesinde 44 gol görmesine rağmen kurtardığı maçlarla gönüllerde taht kuracaktı. Valeron ve Fran gibi usta ayakların beslediği forvet hattı ile içerde dışarda başarılı maçlar çıkaran Deportivo , ligi Barcelona'nın 5 puan önünde şampiyon olacaktı.



Belki de hak ettiği yere bir türlü gelemeyen Djalminha'ya da bir iltifat ile değinmek gerekir. "Usta ayak, top cambazı..."




Aşağıda tamamı yer alan o efsane kadro, ilerleyen yıllarda Avrupa'da bazı dönemlik başarılara imza atacak olsa da zamanla geriledi ve Riazor'daki fanatikleri uzun süre başarılardan uzak tuttu.

No.PositionPlayer
1CameroonGKJacques Songo'o
2SpainDFManuel Pablo
3SpainDFEnrique Romero
4MoroccoDFNoureddine Naybet
5ArgentinaDFGabriel Schürrer
6BrazilMFMauro Silva
7NetherlandsFWRoy Makaay
8BrazilMFDjalminha
9PortugalFWPauleta
10SpainMFFran
11ArgentinaFWTuru Flores
12ArgentinaMFLionel Scaloni
13Czech RepublicGKPetr Kouba
No.PositionPlayer
14SpainDFCésar
15SpainFWIván Pérez
16BrazilMFFlavio Conceiçao
17SpainMFManel
18SpainFWVíctor
19SpainDFLuis Ramis
20SpainMFDonato
21SpainMFJaime
23SpainMFJosé Ramón
24Serbia and MontenegroMFSlaviša Jokanović
25SpainMFFernando
26SpainGKDani Mallo
28PortugalDFHugo Carreira

1 yorum: