29 Aralık 2012 Cumartesi

2012-2013 "Bayern Münih" değerlendirmesi...

Onlar Bavyeralı..Onlar panzer...Onlar dişlileri asla bozulmayan bir makina geleneği..Onlar "BAYERN MÜNİH"...

Bayern Münih Bundesliga'da ilk yarıyı en yakın takipçisinin 9 puan önünde lider kapadı. Şampiyonlar Ligi F Grubunu da averajla da olsa Valancia'nın önünde lider kapadı. Onlar için işler çok iyi gidiyor. Mario Gomez, Mandzukic, Pizarro, T.Müller, Ribery ve Arjen Robben'li hücum hatta şu an Avrupa'nın tartışmasız en iyi iki hücumundan biri. Neuer'in koruduğu kaleinin önünde ise tam anlamıyla bir "Çin Seddi" var. Allianz Arena gibi bir mabed ise onların itici gücü olan nükleer reaktörü. Bundesliga,Almanya Kupası ve Şampiyonlar Ligi'nde kendi evinde neredeyse yenilgisiz giden bir Alman makinası; bu sezonu en az 2 kupayla kapatacak gibi..



Bundesliga'da pek sorun yaşayacaklara benzemiyorlar. Dortmund'un Şampiyonlar Ligi esnasında azalan lig formu Bavyeralıları mutlu ve karlı kıldı. Ligin ikinci yarısında da bu grafiğini rahatlıkla devam ettireceklerini düşünürsek, puan farkını açarak son haftalarda rahatlayabilirler.

Son yıllarda İber yarımadası'nın modern futbol temsilcilerinin karşısında dimdik duran bir Orta Avrupalı futbol simgesi Bayern Münih...Özellikle bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin üç favorisinden biri..Son 16 turunda zorlu Arsenal eşleşmesini tecrübeli ve "bitirici" ayaklarıyla geçecek olmaları muhtemel. Tempolu futbolları Arsenal'e zor anlar yaşatacaktır. BATE Borisov maçından aldıkları acı dersle Şampiyonlar Ligi'nde daha temkinli olacak Münih ekibi, en kötü ihtimalle finali görecektir. Kesin olan ise en geç önümüzdeki sene Şampiyonlar Ligi kupasını Almanya'ya getirecek olmaları.

San Siro'da Valancia'dan kaptıkları Şampiyonlar Ligi kupasının üstünden çok uzun süre geçti ve hiçbir Alman bu kadar sabırlı olamaz.. Bundesliga'yı kaptırmaları ise 2013 yılının en büyük süprizi olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder