30 Aralık 2012 Pazar

Futbolun pandası; "El Tigre"

CM oyun serisini bilen bilir. Yıllar öncesinden bazı yetenekleri bize işaret ederler. İşte bunların en "12'den" vurulanı: Radamel Falcao García Zárate...



"Falcao" ismini efsane Brezilya'lı oyuncu Paulo Roberto Falcao'dan alan bu "striker", Kolombiya'da "El Tigre" lakabıyla tanınıyor. River Plate ile tanınan Falcao önce Porto daha sonra da Atletico Madrid ile UEFA Avrupa Ligi kupasını kaldırdı. Atletico Madrid ile aldığı Süper Kupa da kreması oldu kariyerinde.

Porto formasıyla attığı bir çok jeneriklik gole rağmen hala "yeteneklerini" tartışanlar oldu. Şans eseri bir başarı olarak nitelendirenlere Atletico Madrid formasıyla güldü geçti. Çoğu kişiyi utandırdı. Özellikle çıktığı 16 Avrupa Ligi maçında attığı 18 golle kırdığı rekor, hala kırılması en zor futbolik rekorlardan. 2010 Portekiz gol krallığını 1 golle Oscar Cardozo'ya kaptırması onun için bir itici güç oldu. Ardından gelen başarılar ve fantastik bir Atletico Madrid transferi kariyerinde yeni bir sayfa açtı.

Atletico Madrid formasıyla 2012 Avrupa Ligi şampiyonluğu, turnuvanın gol krallığı ve Süper Kupa'da Chelsea'ye karşı yaptığı hat-trick onu dev kulüplerin radarında en üst sıraya koydu. Falcao'yu besleyen yollar açık olduktan sonra gerisi teferruat olarak karşımıza çıkıyor. Ceza sahası içinde gol yüzdesi çok yüksek olan Falcao'nun son yıllarda attığı jeneriklik goller ise hala hafızalarımızda. Markajı en zor forvet oyuncularının başında olan Falcao, 60 ile 90 milyon euro arası bonservis bedellerinin konuşulduğu bir futbolcu halini aldı. Golcülerin soyunun yavaş yavaş tükendiği bu günlerde bir "Panda" gibi korunması gereken bir varlıktır Falcao. Mevkisinde devşirme değil, orjinal bir oyuncudur.



Doğuştan sezgileri üst düzey olan Falcao için Chelsea yolları gözüktü diyen otoritelere bakılacak olursa, A.Madrid macerası çok uzun sürmeyecek gibi. Menajeri Mendes olan Falcao'nun rotası neresi olursa olsun, gol misyonerliğine devam edeceği açık ve NET!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder