27 Aralık 2012 Perşembe

Şampiyonlar Ligi son 16 eşleşmeleri...

Şampiyonlar Ligi'nde grup aşaması sonrasıda son 16 heyecanı yaşanıyor. Çeyrek finale kalma mücadelesi anlamına gelen son 16, çift maçlı eleme usulüyle oynanacak. İlk maçlar 12-13 ve 19-20 Şubat, rövanş maçlarıysa 5-6 ve 12-13 Mart tarihlerinde oynanacak. Aralık ayında Nyon’da yapılan kura çekimi sonrası son 16 eşleşmeleri şu şekilde oluştu:

Galatasaray - Schalke04
Celtic - Juventus
Arsenal - Bayern Münih
Shakhtar Donetsk - Borussia Dortmund
Milan - Barcelona
Real Madrid - Manchester United
Valencia - Paris Saint-Germain
Porto - Malaga


Maçlara 2 aydan az bir süre var.Bir ön değerlendirme yapalım. Öncelikle şubat başı performansları ve oyuncuların sakatlık durumu üst tura çıkacak takımları belirlemede çok önemli. Aralık ayından bir pencere açarsak;

Galatasaray-Schalke eşleşmesinde Almanların ilk maçı deplasmanda oynama avantajını iyi kullanıp disiplinleriyle de mücadele edeceklerini düşünürsek, Galatasaray'ın tur şansı rakibine göre az. Tabi ki Galatasaray adına en iyi kura ama şubat ayına kadar formsuz Schalke'nin toparlanacağı da aşikar.

Celtic-Juventus eşleşmesinden süpriz çıkması çok zor. İki maçta da rakibine üstünlük sağlamasını beklediğimiz Juventus, bir üst turun en önemli adayı.

Arsenal-Bayern Münih eşleşmesinde iki güzel futbol oynayan takım karşılaşacak. Ancak Münih ekibi makine dişlilerini daha iyi çalıştırmasınan ötürü 1 adım önde.

Shakhtar Donetsk - Borussia Dortmund eşleşmesi elenmesini üzüleceğimiz iki takımı buluşturmuş. Dortmund'un bir üst turda yerini alması muhtemel ancak Ukrayna deplasmanındaki maç eşleşmenin kaderini belirleyecektir.

Milan - Barcelona; bir klasik. Bu klasiğin sonucu ise, Nou Camp'taki dominantlığı ile Barcelona lehine olacaktır. Ancak unutulmamalı ki Barcelona bu sene bu kupayı alacaksa, en fazla zorlanacağı tur da bu olacaktır.

Real Madrid - Manchester United eşleşmesinde C.Ronaldo'nun eski mabedine dönüşüne şahit olacağız. Rüyalar tiyatrosunun pek şenleneceğini söyleyemeyiz, en azından İngilizler için. Baskın olan taraf, matadorlar.

Valencia - Paris Saint-Germain eşleşmesinde PSG'nin, sadece adı kalan Valencia karşısında üstünlük sağlaması gerekiyor, eğer ki ben paramın karşılığını alcağım diyorsa.

Porto-Malaga eşleşmesi ise Porto'nun 1 adım önde olduğu eşleşme. Ancak %51'e %49 olduğu unutulmamalı. Kenarda kalmış ancak zevki bir eşleşme.

Maçlar yaklaştığı zaman daha detaylı bir yazımız olacak. O zaman bakalım neler değişmiş olacak bugünden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder