29 Aralık 2012 Cumartesi

İván el terrible!

İvan Luis Zamorano Zamora; Şili'den çıkan birkaç efsanden biri...İván el terrible!


Pele tarafından Fifa'nın en iyi 100 futbolcu listesine sokulan, Şili'nin gelmiş geçmiş en iyi iki forvetinden biri...Diğeri mi? Dönemdaşı; Marcelo Salas..

Zamorano, Şili adına 34 gole imza atarken (9 tanesi Venezuela'ya...) ; Real Madird ve İnter'in de tarihindeki en önemli Güney Amerikalılar listesine de adını altın harflerle yazdırdı. Colo Colo takımında futbola veda edene kadar Avrupa'da önemli başarılar edindi. 1998 UEFA Kupası finalinde Lazio'ya attığı açılış golü 3-0'lık galibiyeti ve kupayı getirmişti. "Korkunç İvan" lakabını tam anlamıyla merkez forvet oluşu ve %1'lik pozisyonları gole çevirmesiyle aldı. İnter'de oynadığı yıllarda 9 numaralı formanın Ronaldo'ya tahsis edilmiş olmasından dolayı, 18 numaralı formasının sırtına, 1+8'i uygun görmüştü.

Kariyeri başarılarla dolu olan Zamorano, Sydney 2000 Olimpiyatları'nda bronz madalyaya hak kazanan Şili milli takımında 6 gol atarak altın ayakkabının sahibi olmuştu. Gerçi kendisi 33 yaşında iken rakipleri yirmili yaşların başlarındaydı o turnuvada. Tecrübesi ile farkını ortaya koydu denebilir.

Kim ne derse desin, O Güney Amerika'dan gelen hırçın bir efsaneydi ve öyle de kalacak...






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder