1 Ocak 2013 Salı

Kaptanoğlu kaptan; Stefan Effenberg...

Stefan Effenberg, doksanlı yıllarda Alman futbolunun yetiştirdiği en iyi orta saha oyuncularından. Mücadeleci, agresif, politik ve bir o kadar da hırçın...

2000-2001 Avrupa Şampiyonlar Ligi kupasının kazanan Bayern Münih'in kaptanıydı. Öyle sözde kaptan değil, kaptanoğlu kaptandı! Sert fiziği, hedefe giden şutları ve takımı mental ateşlemesiyle o sezon finalde Valencia'yı devirip kupayı kaldırmalarındaki en önemli isimdi. O sezon Avrupa'da yılın futbolcusunu seçmek hiç de zor olmadı: Stefan Effenberg !!!



Özellikle Münih kariyeri çok parlaktı. Üst üste kazandığı 3 lig şampiyonluğu ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu O'nun kalitesini iyice ortaya koydu. Her ne kadar kulüp kariyeri çok iyi olsa da milli takımda çok fazla forma şansı bulamadı. 1994 Dünya Kupasında oyundan alındığı bir maçtan sonra taraftara yaptığı el hareketi de Stefan Effenberg'in çirkin yüzüydü. Aslında Stefan Effenberg bir futbolcu olduğu kadar, madalyonun diğer yüzünde de tam bir "problem"di.

Stefan Effenberg, 1990'ların sonlarına doğru eşi Martina'yı terkedip, eski takım arkadaşı Thomas Strunz'un eşi olan Claudia Strunz ile yasak aşk yaşadı. 2004'te Effenberg ve C.Strunz evlendi ve Florida'da yaşamaya başladı. Bu olay O'nun karizmasını bir hayli çizdi. 1994 Dünya Kupasında yaşadıkları, rakip futbolculara olan hakaret içeren açıklamaları, Alman işçilerle ilgili yaptığı garip açıklamalar ve daha niceleri Stefan Effenberg'in diğer yüzü oldu hatıralarımızda.

Kavgacı futbolu, sansasyonel özel hayatı ve daha niceleriyle kariyerini Katar'da bitiren futbolcular kervanına katılan Stefan Effenberg, bir dönemin simge ismiydi.


4 yorum:

  1. Emeğe saygı... Güzel yazıyorsunuz, tebrikler...

    YanıtlaSil
  2. Hep saygı duyduğum üst düzey bir oyuncuydu, iyi bir derleme olmuş, umarım bu tür efsaneleri devam ettirsiniz.

    YanıtlaSil