5 Ocak 2013 Cumartesi

Serie A düşerken, yükselen Juventus..

Serie A'nın son yıllardaki rakip liglere göre azalan marka değeri, izlenme oranları, stadyum dolulukları ve yıldız ayak sayısı İtalyanlar tarafından da kabul edilir oldu. Hal böyleyken bu kalite düşüşünden faydalanan bir takım olarak Juventus son 3 yılda büyük yükselişte...

2012-2013 sezonunda hafta itibariyle en yakın temsilcisi Lazio'ya 8 puan fark atan Juventus, 11 golle de ligin açık ara en az gol yiyen ekibi. Defanslarındaki "paslı zincirin" katkısını Avrupa'da da gören Juventus Chelsea ve Shakhtar Donetsk'in de bulunduğu E grubunu sadece 4 gol yiyerek 12 puanla lider bitirdi. Son 16 turunda Celtic ile eşleşen Juventus'un bir süprize yer vermesi imkansız gibi. Çeyrek finalin en net adaylarından Juventus, kupanın da gizli favorisi.



Son zamanlarda Fernando Llorente  ile hücum gücünü de yükseltmek isteyen Juventus'un 30 milyon euro civarında bir bonservis bedeli ödemeye hazır olduğu malum. Yine de Arthuro Vidal, Fabio Quagliarella, Mirko Vučinić ,Sebastian Giovinco ve Alessandro Matri'li hücum hattı şu an İtalyan takımlarının en iyisi. Orta sahadaki "Top Class" isim Andrea Pirlo ve son 10 yılın belki de Dünya'nın en iyi kalecisi Buffon da takımın rakiplerine dehşet saçmasına yetiyor. Tecrübeli isimleri genç yeteneklerle harmanlayan Antonio Conte, şimdiden uzun vadede kredisini arttırdı.



Yeni stadyumları "Juventus Arena" ve 41.000 seyirci desteği Della Alpi'nin kasvetli ortamını çoktan unutturdu. Şike skandalından 6-7 sene içinde ancak sıyrılabilen ve 2.lige düşmesine rağmen sabırla bugünlere dönen "Zebralar" eski ihtişamlı günlerine bir selam çakıyor. Geçen sezonki şampiyonluk, bu sezonki lig performansı ve Şampiyonlar Ligi'ndeki yüksek tempoları bu yılın en dikkat çeken ekiplerinden biri yaptı onları. Kimine göre Serie A'daki kalite düşüşü ve diğer takımların zayıflaması, Juventus'a yaradı. Ancak Avrupa'daki başarıları bu durumu şimdilik yalanlar nitelikte. Juventus'un skor odaklı hücum futbolu, az gol yiyen defansı ve usta ayakları taraftarına da zevk vermekte.

 
Dünya futbol tarihinde Heysel Faciası ve 2006 şike skandalıyla değil, kupalarıyla anılmak isteyen Juventus artık daha farklı...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder