16 Ocak 2014 Perşembe

Gol Hakan Sükür, Asist Ertem Sener...

"Sağ tarafta Sabri bomboş...Berkant... Birinci çalım başarılı...Hakan boşta...Berkant, boşta kalan top..Hakan şükür, ofsayt yok..Hakan vuruyor...Haaaakan Şükür, Haaaakan Şükür gol!!!! Gol Galatasaray 1-0 önde...Hakan'ın golü, Hakan Şükür atıyor..Yine kral atıyor!!!!"

Yıl 2003, 10 Aralık günü...San Sebastian'da bir golün gelişimi bu sözlerle aktarılıyor ekran başındaki milyonlara.. işte o gol..Berkant&Hakan Şükür ortaklığını; Ertem Şener aktarıyor:


2003-2004 sezonu, Şampiyonlar Ligi D grubu son maçı; Real Sociedad-Galatasaray. Aslan mutlak 3 puan için çıktı sahaya o gece gruptan çıkma adına; tam 10 sene olmuş o golden bu yana. Aslında Kral'ın golüyle öne geçmiştik ama, olmadı; olamadı... Her ne kadar "Olacak, bu akşam olacak, bu akşam kazanacağız!!" dediyse de Ertem Şener bu golden sonra, De Paula'nın golüyle 1-1'lik skor ile uğurlandık UEFA Kupası'na...Demek ki 11'deki Aslanlarımız Ertem Şener kadar inanmamışlardı deplasman zaferine, fethine! Sağlık olsun.. Artık bir nostalji kırıntısı bu 1-1'lik maç, bir istatistik detayı. Detaylardan koparıp çıkaran ise bu maçı; Ertem Şener'in hayat verdiği gol, bir süreliğine de olsa galibiyet ümidi; bir süreliğine de olsa Juventus ile beraber bir üst tura çıkma hayali...



Türk Futbolu zaman zaman böyle coşkulu anlatımlara, gollere, turlara ve kupalara hasret kalıyor.. Dileğimiz bu haykırışları sık sık duyarız... Başta 3 büyükler olmak üzere, sık sık parlak zaferler kazanırız... İnsanımızın bunlara ihtiyacı var, futbolumuzun bunlara ihtiyacı var; hem de çok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder